Винарска изба Вила Юстина е разположена в полите на Родопската яка в село Устина, на 26 км от Пловдив – регион с древна и богата винена история. Избата е основана в края на 2006 г. с идея за изграждане на малка изба с капацитет за преработване на 300 тона грозде от собствени масиви и отлежаване на качествени вина в дъбови бъчви. Лозовият масив на избата се простира на 40 ха като 24 ха са в плододаване.
Вила Юстина е модел за прилагане в реални производствени условия на новите техники и технологии разработени и произведени от Томика Метал – водещ производител в оборудването на хранителната, козметична и винарска промишленост. Избата предлага три серии вина: бутикова линия от специално селектирани гроздови масиви, серия тероарни вина за всеки сезон и кюве линия за най-добрите от реколтата сортове.

Мисията на Вила Юстина е да защити и подобри репутацията на Родопската яка, произвеждайки бутикови серии висококачествени бели и червени вина, в съчетание с предлагане на винен туризъм, в район с богато културно-историческо наследство и прекрасна природа. Като допълнение на възможността за винен туризъм Вила Юстина предлага и възможност за провеждане на семинари, както и събития от личен и корпоративен характер в модерната и уютна 60-местна дегустационна зала.

yustina