Винарска изба Варна е част от комплекс за винен туризъм с дегустационна, ресторант, мотел и магазин за вино и аксесоари.
Изба Варна е оборудвана със съвременни съоръжения за производство на висококачествени вина. Технологията е съобразена с най-новите световни тенденции, с акцент върху ръчните операции. В процеса на преработка гроздето и виното се обработват внимателно и щадящо. За пръв път в България преносът на гроздова каша и вино се извършва гравитачно, без използването на помпи. Този метод допълва щадящите ръчни операции за получаване на уникални вина.

Изба Варна разполага с 50 ха собствени лозя в черноморския регион. Лозичките са произведени от водещите френска и италианска пепинерии Гиом и VCR Rauscedo. Контролираният добив от 60 кг/ха е гаранция за производството на висококачествени вина.

Бялото грозде от сортовете пино гриджо, шардоне, совиньон блан, ризлинг, траминер, а червените от пино неро, каберне фран и санджовезе.