Винарска къща Русе е специализирана в производството на бутикови серии вина от 2000 до 15 000 бутилки. Създадена е през 2005 от братята Пламен Бобоков и Атанас Бобоков и от Цанко Станчев – енолог с 25 годишен опит във винарската промишленост. Тя е поместена в уникално военно съоръжение с близо 200 годишна история. През 2005 година са произведени първите вина в избата от сортовете траминер, совиньон блан, шардоне, врачанска теменуга, мерло и каберне совиньон. Гроздето е специално отгледано за нас в селектирани лозови масиви, от райони, които са проучвани десетилетия.
Контролът върху качеството на гроздето започва с мониторинг върху всички провеждани агротехнически мероприятия от производителите на грозде. За конкретния лозов масив, в зависимост от климатичните условия, както и на база данните за динамиката на зреене на гроздето, определяме оптималния момент за брането. Транспортът на ръчно браното грозде в касетки, извършваме с хладилни камиони при температура 12-15 градуса. Съчетани са традиционни методи и съоръжения за винопроизводство със съвременно оборудване и модерни технологии.
Зад дебелите до 2,30 м старинни каменни зидове, които гарантират целогодишно постоянна температура, вината отлежават във френски и американски дъбови бъчви. Капацитетът на винарната е 150 т грозде, от които се получават около 110 000 бутилки вино по определени изисквания.