Росиди

Винарска изба Росиди се отличава със своето отношение и артистизъм, които влага в своите вина. Главна цел е изявата на тероара във виното. Експресивните и екстравагантни етикети съответстват на качеството на виното, допринасяйки очарователна наслада за сетивата.

Философията на Росиди: “Виното трябва да отразява тероара и главните характеристики на сорта грозде, от който се произвежда. То не трябва да бъде комерсиален продукт, умишлено шлифован за да удовлетвори определн вкус или пазар”.

Използването на стандартно оборудване, както и на нестандартно такова (специално изработени иноксови бъчви за гевюрцтраминер или бетонни ферментатори във формата на яйце за шардоне) е само малка част от начина, по който екипът от Росиди комуникира разбирането и визията си за виното.

Вината Росиди се произвеждат в строго лимитирани серии от собствени лозови насаждения, които се намират в с. Николаево, в региона на гр. Сливен, и са предназначени единствено за ресторанти с отношение към виното, специализирани магазини и ценители.

rossidi2

Иво Върбанов

Дългосрочната визия на Иво Върбанов е да направи най-добрите български вина, установявайки се в един великолепен винен регион. Екипът дълбоко вярва в биологичното и биодинамичното земеделие, без да се ръководи от догми. Техният проект е едновременно и предизвикателство, и мечта. Предизвикателството е да можеш да произвеждаш вина от най-високо качество в един специфичен регион на България, южен Сакар, който има огромен потенциал и уникален тероар. Тяхната мечта е да видят българско вино на едно ниво с вина от най-добрите региони в света.

ivo3
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ivo