Винарска изба Марвин е създадена през 2005 година в землището на с. Хаджи Димитрово, обл. Ямбол, на 20 км от гр. Сливен, в Долината на тракийските царе. Местонахождението на избата и лозовите масиви в район с богато историческо наследство благоприятства развитието на културно-исторически и винен туризъм. Лозовите насаждения са в екологично чист район без тежка индустрия и други замърсители. Идеята за създаване на винарска изба за производство на малки, прецизно направени партиди вина за ценители, от по-висок ценови клас, е продиктувана от дългогодишния опит във винарството на екипа, създал фирмата.

В избата се произвеждат червени вина от сортовете каберне совиньон, мерло, пино ноар, сира и розе от каберне совиньон, както и белите – алиготе , мускат отонел, вионие, шардоне и совиньон блан. Вината на избата се радват на добър прием сред колекционери и ценители на хубави, различни и нетрадиционни вина. Те са произведени от ръчно брано в касетки, селектирано, добре узряло грозде от собствени лозя намиращи се на 200 м от избата. По-голямата част от лозята са 11-годишни. Всички 90 ха лозови масиви са засадени с елитен посадъчен материал – внос от Франция. При производството са използвани най-съвременни технологии, съчетани с добрите традиции на българското винарство и опита на екип ни.

Вината на шато Марвин се характеризират с наситени плътни цветове, характерна сортовост, изразен плодов характер, меки танини и добра фенолна запасеност, подходящи са за отлежаване в бутилка и се намират в средния и висок ценови диапазон. Бутилирани са при спазване на всички условия за стерилност, с висококачествени тапи от естествен корк, гарантиращи запазването на вината за дълъг срок на отлежаване при подходящи условия.

marvin3